Knegt én Schulting naar WB-finale gemengde estafette Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse shorttrackploeg heeft in Calgary de finale bereikt van de mixed relay, ofwel de gemengde estafette. Ook de 'normale' vrouwen- en mannenploeg rijden zondagavond de A-finales.

De gemengde estafette is dit seizoen voor het eerst opgenomen in het wereldbekerprogramma. Per land komen er twee mannen en twee vrouwen op het ijs voor een race van 2.000 meter. De traditionele relay voor mannen is 5.000 meter lang, de vrouwen rijden 3.000 meter.

Voor Nederland reden in Calgary Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma. Zij reden onbedreigd naar de finale, die zondagavond op het programma staat.

Het Nederlandse kwartet treft in de eindstrijd China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. De mixed relay zal ook in 2022 tijdens de Olympische Spelen in Peking op het programma staan.

Bekijk hieronder hoe Schulting en Knegt afgelopen zomer reageerden op de introductie van het nieuwe onderdeel:

Schulting over gemengde estafette: 'Vet, leuk, gaaf'

Bij de vrouwen kwamen Schulting, Van Ruijven, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries in actie. Zij reden een eenvoudige halve finale en gingen achter Rusland als tweede door naar de eindstrijd. Canada en Zuid-Korea zijn zondagavond de andere tegenstanders.

Het mannenkwartet Knegt, Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dennis Visser finishte ook als tweede, achter Zuid-Korea. In de finale treffen beide teams Canada en Japan.

STER reclame