Diskwalificatie kost Knegt finaleplaats op 1.500 meter

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WB Calgary: goud voor Schulting, Van Kerkhof pakt zilver en Knegt gediskwalificeerd
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Shorttracker Sjinkie Knegt is het seizoen begonnen met een diskwalificatie in de halve finales van de 1.500 meter bij de wereldbekerwedstrijd in Calgary. Knegt pakte in februari olympisch zilver op die afstand en ontmoette in Calgary in de halve eindstrijd onder meer de man die hem destijds van het goud hield, de Zuid-Koreaan Lim Hyo-jun.

Knegt reed in de slotfase knap buitenom naar voren, maar ging een paar ronden voor het einde onderuit. Dat leek te komen door een val van Lims landgenoot Hwang Dae-heon, maar de jury oordeelde dat Knegt zelf in de fout was gegaan.

Debutant Emons zevende in B-finale

Wereldbekerdebutant Friso Emons schopte het tot de B-finale. Emons werd aan die race toegevoegd omdat hij buiten zijn schuld om onderuit was gegaan in de halve finales. In de B-finale eindigde hij als zevende.

In de A-finale werd olympisch kampioen Lim na een tweede valse start gediskwalificeerd. De afstand werd gewonnen door de Japanner Kazuki Yoshinaga, die daarmee zijn eerste wereldbekergoud veroverde.

Itzhak de Laat ANP

Op de 500 meter konden de Nederlandse mannen niet imponeren. Itzhak de Laat bereikte nog wel de halve finales, maar daarin eindigde hij als laatste. Het goud ging naar olympisch kampioen Wu Dajing.

Jasper Brunsmann, debutant in de wereldbekercyclus, strandde in de kwartfinales. Brunsmann kwam na het gedrang in de eerste bocht in laatste positie terecht en kon daarna geen van de concurrenten nog passeren. Daan Breeuwsma werd vrijdagavond al uitgeschakeld in de series.

STER Reclame