Olympisch kampioene Schulting begint seizoen met wereldbekergoud

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schulting begint seizoen met spectaculair goud op 1.500 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Suzanne Schulting heeft op knappe wijze de eerste wereldbeker over 1.500 meter gewonnen. In de laatste bocht van een spannende finale kwam Schulting langszij bij de Canadese Courtney Lee Sarault.

Schulting drukte haar schaats een centimeter voor die van Sarault over de streep. Eerder dit jaar pakte Schulting de olympische titel op de 1.000 meter.

Zilver voor Van Kerkhof

Yara van Kerkhof begon het seizoen eveneens voortvarend. Zij greep het zilver op de 500 meter in Calgary, haar beste prestatie in de wereldbeker op de kortste afstand.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WB Calgary: goud voor Schulting, Van Kerkhof pakt zilver en Knegt gediskwalificeerd
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Op de Olympische Spelen won Van Kerkhof ook al het zilver op de 500 meter. Het goud ging in Calgary naar de Poolse Natalia Maliszewska, die onbedreigd naar de winst reed.

Van Kerkhof kende een onzekere zomer. Ze hoorde pas anderhalve week geleden dat het wereldantidopingagentschap WADA de zaak omtrent haar afwijkende bloedwaarden heeft ingetrokken bij spottribunaal CAS, waardoor haar geen schorsing meer boven het hoofd hangt.

Yara van Kerkhof met de zilveren medaille NOS

Op de 500 meter kwamen Xandra Velzeboer en Lara van Ruijven niet door de kwartfinales. Velzeboer profiteerde in eerste instantie nog van een valpartij van de Russische Emina Malagitsj, maar even later ging de wereldbekerdebutante zelf onderuit. Van Ruijven kwam in haar kwartfinale niet verder dan de vierde plaats.

Rianne de Vries strandde in de halve finales op de 1.500 meter, ze eindigde in haar race als zesde en miste daardoor ook de B-finale.

STER Reclame