Dortmunder Marco Reus heeft raak gekopt
NOS VoetbalAangepast

Dortmund verstevigt koppositie dankzij remise Bayern

Dankzij een 1-0 zege bij VfL Wolfsburg heeft Borussia Dortmund zijn koppositie in de Bundesliga verstevigd. Bayern München, de nummer twee op de ranglijst, verspeelde twee punten door in eigen huis 1-1 te spelen tegen SC Freiburg.

Het duel tussen Wolfsburg en Borussia zat aanvankelijk op slot en de 0-1 na een half uur viel dan ook onverwacht. Thomas Delaney bediende met een mislukte kopbal onbedoeld Marco Reus en die benutte de buitenkans beheerst, eveneens met het hoofd.

Wolfsburg was en bleef de mindere ploeg. Het creëerde weinig kansen en spits Wout Weghorst kon niet één keer in stelling worden gebracht. Aan de andere kant ging Dortmund slordig met de geboden ruimte om, maar dat kon de koploper niet deren.

Bayern verspeelt zege

Achtervolger Bayern, met een uur lang Arjen Robben in de gelederen, had op eigen veld tegen Freiburg het beste van het spel, maar wist dat lang niet in de score tot uitdrukking te brengen.

Freiburg-speler Lucas Höler viert zijn treffer met aangever Christian Gunter

Toch leek de thuisploeg te gaan winnen na de treffer in de tachtigste minuut van Serge Gnabry, die na een slimme individuele actie mooi raak schoot in de korte hoek. Lucas Höler maakte echter kort voor tijd uit een gekrulde voorzet van Christian Günter met een simpele voetbeweging alsnog gelijk: 1-1.

RB Leipzig klopt Hertha

RB Leipzig schoof dankzij de 3-0 zege op Hertha BSC door naar de derde plaats. Spits Timo Werner maakte in Berlijn de eerste twee doelpunten, Matheus Cunha zorgde voor de eindstand.

Bij de thuisclub stond verdediger Karim Rekik in de basis, terwijl aanvaller Javairo Dilrosun na een uur mocht invallen. Hertha keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan en daar kon ook de 20-jarige Amsterdammer, die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nation League-duels met Frankrijk en Duitsland, niets meer aan veranderen.

Stand aan kop Bundesliga

gesp-ptn doelcijfers
1. Borussia Dortmund 10-24 30-10
2. Bayern München 10-20 18-11
3. RB Leipzig 10-19 19-9
4. Eintracht Frankfurt 10-17 23-13
5. Borussia Mönchengladbach 9-17 20-12
6. Werder Bremen 9-17 17-14

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl