Wevers teleurgesteld en verbaasd: 'Dit had ik niet verwacht'

De olympische titel heeft ze al, evenals EK-goud. Maar een wereldtitel ontbreekt nog in de prijzenkast van Sanne Wevers. Na de finale op balk bij de WK in Doha blijft dat voorlopig zo. De 27-jarige turnster eindigde teleurstellend als zevende.

"Dit komt hard aan. Ik had dit niet verwacht", is haar eerste reactie na de finale, waarin de Chinese Liu Tingting verrassend goud veroverde. Topfavoriete Simone Biles eindigde als derde.

Wevers raakte tijdens haar oefening uit balans. "Ik ging heel scheef. Toen probeerde ik mezelf er weer op te trekken als het ware, maar dat lukte niet. Helaas val je er dan af."

Sanne Wevers verliest haar balans in de finale van balk op de WK in Doha ANP

Wevers, die als voorlaatste in actie kwam, zag veel van haar concurrenten in de fout gaan. De weg naar goud leek dus open. "Ik had mezelf iets beters gegund dan dit", zegt ze teleurgesteld.

Tijdens het interview is Wevers nog altijd op zoek naar een verklaring voor haar misser. "Ik verbaas me hierover. Ik was goed voorbereid en had de hele dag een goed gevoel."

Dan blijkt turnen toch ook een mentaal spelletje. Dat moet ook de olympisch kampioene bekennen. "Alleen weet ik nog niet zo goed waarom ik vandaag verloor van mezelf. Dat ga ik nog even uitzoeken."

STER reclame