Marcus Rashford bezorgt Manchester United de volle buit

Manchester United wint op valreep, emoties bij zege Leicester City

Manchester United heeft in blessuretijd alsnog de zege gegrepen in het uitduel met Bournemouth. De wedstrijd stevende af op een 1-1 gelijkspel, maar invaller Marcus Rashford schoot in de 92ste minuut van dichtbij de gasten naar drie punten: 1-2.

Bournemouth, met Oranje-international Nathan Aké in de gelederen, begon sterk aan het treffen en kwam al binnen tien minuten op voorsprong dankzij Callum Wilson, die raak schoot uit een scherpe voorzet van Junior Stanislas.

De thuisploeg creëerde genoeg kansen om de score uit te breiden, maar kreeg vlak voor rust de deksel op de neus toen Anthony Martial kort voor de pauze op aangeven van Alexis Sánchez de 1-1 binnenschoot.

Zonder Lukaku

In de tweede helft werd United, zonder de door coach José Mourinho buiten de selectie gelaten spits Romelu Lukaku, steeds sterker, nadat doelman David De Gea eerst nog redding had gebracht op een inzet van David Brooks.

Rashford hielp zijn ploeg in blessuretijd aan de overwinning. Hij werd vlak voor het doel aangespeeld, controleerde de bal in twee instanties en knalde onhoudbaar raak. Door de zege kwam Manchester United op de ranglijst naast Bournemouth. Beide ploegen hebben twintig punten en bivakkeren in de subtop.

Aangedaan Leicester wint

Leicester City kwam voor het eerst in actie sinds de tragische dood van de clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha afgelopen zaterdag. Het uitduel met Cardiff City begon met een minuut stilte, terwijl op een groot beeldscherm foto's van de verongelukten werden getoond en er spandoeken op de tribunes waren ter ere van de populaire Thai. Sommige spelers hielden het daarbij niet droog.

Doelpuntenmaker Demarai Gray eert Vichai Srivaddhanaprabha

De aangedane ploeg van trainer Claude Puel won vervolgens met 1-0. Demarai Gray was in de 55ste minuut de maker van het doelpunt, dat uitbundig werd gevierd door de spelers en de meegereisde fans. Alle vingers wezen omhoog richting de hemel.