Belgische kan alleskunner Biles van wereldtitel op brug afhouden

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Belgische kruist degens met Biles: 'Ik ben redelijk favoriet'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Om 14.00 uur begint bij de WK turnen de eerste dag van de toestelfinales, live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. De finales met Epke Zonderland en Sanne Wevers zijn morgen, maar mogelijk is er vandaag wel Belgisch succes.

Nina Derwael plaatste zich als eerste voor de finale van brug, dat daarmee het enige onderdeel is waarop alleskunner Simone Biles vooralsnog niet de beste is. "Ik weet wel half dat ik redelijk als favoriet de finale inga", zei de Belgische gisteren na de meerkampfinale.

Daarin eindigde ze als vierde, maar was haar brugoefening - het onderdeel waarop de Belgische Europees kampioene is - weer van zeer hoog niveau. "Ik ben blij dat ik 'm in die finale nog een keer heb kunnen doen als een soort oefening voor vandaag."

Nog vier andere finales

De andere toestelfinale bij de vrouwen is sprong en daarop geldt de Amerikaanse Biles, die gisteren voor de vierde keer wereldkampioene werd op de meerkamp, als favoriete. Bij de mannen wordt vandaag vloer, voltige en ringen afgewerkt.

STER Reclame