Larry Drew is de interim-coach van de Cavaliers na het ontslag van Tyronn Lue
NOS Sport

Cavaliers winnen eindelijk na ontslag coach

Cleveland Cavaliers heeft de eerste overwinning van het nieuwe basketbalseizoen binnen. Na zes nederlagen op rij kon na de wedstrijd tegen Atlanta Hawks eindelijk een zege worden genoteerd: 136-114.

De Cavaliers bereikten de afgelopen vier jaar telkens de finale van de NBA (met steeds Golden State Warriors als tegenstander) en wonnen in 2016 hun tot dusverre enige titel. Afgelopen zomer stapte sterspeler LeBron James echter over naar Los Angeles Lakers en daarmee bleek de schwung verdwenen uit de formatie van Cleveland.

De slechte start leidde afgelopen zondag tot het ontslag van coach Tyronn Lue. Zijn assistent Larry Drew is aangesteld als interim-coach en onder zijn leiding maakten de Cavaliers meteen een betere indruk.

Garanties gevraagd

Zeven spelers eindigden het duel tegen Atlanta Hawks met meer dan tien punten, met Rodney Hood als uitblinker. Hij was goed voor 26 punten. Kevin Love ontbrak voor de derde keer op rij door een teenblessure.

De overwinning is een opsteker voor Drew, die om garanties heeft gevraagd dat hij verder mag als hoofdcoach, maar daar nog geen reactie van de club op heeft gehad. "Dat is teleurstellend. Het is al bijna 72 uur geleden", aldus de coach.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl