Zian Flemming (r) viert een van zijn treffers tegen De Graafschap

PEC Zwolle schakelt De Graafschap uit, Flemming vier keer trefzeker

Met Zian Flemming in de hoofdrol heeft PEC Zwolle de achtste finales van de KNVB-beker bereikt. In Doetinchem werd De Graafschap op een 5-2 nederlaag getrakteerd.

Flemming, die in de spits mocht beginnen, maakte zijn uitverkiezing waar en maakte in de eerste helft een hattrick. Twee keer scoorde hij op aangeven van Denis Genreau en bij de 0-3 profiteerde hij van een fout van Bart Straalman.

Na rust bleef het doelpunten regenen. Javier Vet kopte de eerste Doetinchemse treffer binnen, Mike van Duinen zorgde voor 1-4 en ex-PEC'er Erik Bakker schoot de 2-4 tegen de touwen.

Flemming deed vervolgens weer van zich spreken en maakte zijn vierde goal van de avond. Zo beleefde PEC Zwolle een onverwachte gemakkelijke bekeravond.