NOS Voetbal

Leicester City pakt draad weer op, Shilton zag ongeluk gebeuren

  • AFP
    Jeugdspeler Darnell Johnson legt een shirt in de bloemenzee
  • AFP
    De selectie komt kijken bij de bloemenzee
  • AFP
    De vrouw en zoon van Vichai Srivaddhanaprabha zijn in tranen
  • AFP
    Buiten het stadion ligt een zee van bloemen

In het stadion van Leicester City is de omgekomen voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha herdacht. Spelers en personeel van de club kwamen op het veld bijeen en de vrouw en zoon van de Thai legden een krans op de middenstip.

Vanaf dezelfde middenstip steeg Srivaddhanaprabha zaterdag direct na het 1-1 gelijkspel tegen West Ham United op in zijn helikopter. Samen met vier anderen. Het toestel stortte net buiten het stadion neer. Alle inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Duel met Cardiff gaat door

Leicester, de verrassende kampioen van Engeland van 2016, zou vanavond een bekerduel spelen tegen Southampton, maar die wedstrijd werd uitgesteld. Het Premier League-duel met Cardiff City vindt zaterdag wel doorgang.

De wedstrijd zal in het teken staan van het afscheid van Srivaddhanaprabha. Naast een minuut stilte voor de wedstrijd zullen de spelers rouwbanden dragen om de voorzitter te eren.

Clubicoon zag het ongeluk gebeuren

Oud-doelman Peter Shilton, 125-voudig international van het Engelse nationale elftal, zag het helikopterongeluk gebeuren. Hij was bij de wedstrijd geweest en liep samen met zijn vrouw net buiten het stadion.

"De helikopter kwam ineens op ons af, daar schrokken we van. Toen verongelukte hij. Mijn vrouw raakte in paniek en ik raakte in shock. Dat ben ik nog steeds. We dachten meteen: dat was de voorzitter", aldus Shilton, die zijn loopbaan in Leicester begon.

Oud-doelman Shilton ooggetuige helikopterongeluk Leicester

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl