Max Caldas probeert de hockeymannen wat uit te leggen
NOS Sport

Opmerkelijke keuze Caldas na wegvallen Wortelboer

Floris Wortelboer moet het WK hockey, van 28 november tot en met 16 december in het Indiase Bhubaneswar, aan zich voorbij laten gaan. Hij raakte maandag op een trainingskamp in Spanje geblesseerd aan zijn schouder.

Bondscoach Max Caldas verving de verdediger door middenvelder Jorrit Croon, die als reserve al bij de groep was. Verdediger Joep de Mol is ook als reserve mee, maar werd gepasseerd door Caldas.

Oranje heeft nu vijf verdedigers in de selectie (Mink van der Weerden, Sander Baart, Sander de Wijn, Glenn Schuurman en Lars Balk) voor vier posities.

Kellerman krijgt weer geen uitnodiging

Ook opmerkelijk: Caldas riep met Terrance Pieters van Almere een nieuwe reserve op en kiest niet voor Bjorn Kellerman van Kampong.

Bjorn Kellerman en Max Caldas in gesprek tijdens een training in 2015

Kellerman werd vorig jaar met Oranje Europees kampioen en is met zeven velddoelpunten in elf duels toonaangevend in de hoofdklasse. "Max vindt mij een wereldspits, zegt hij. Maar hij vindt andere spitsen beter", zei Kellerman vorige week tegen Hockey.nl.

Het WK in India begint op 28 november. Nederland komt voor het eerst in actie op 1 december en neemt het in poule D op tegen Maleisië, Duitsland en Pakistan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl