Menselijke keten helpt Britse boekwinkel met verhuizen

time icon Aangepast

In de Britse stad Southampton hebben honderden mensen een boekwinkel geholpen met de verhuizing. Zo'n 250 mensen vormden een menselijke keten om meer dan 2000 boeken naar de nieuwe locatie, 150 meter verderop, te vervoeren.

October Books, een non-profit-boekwinkel die wordt gerund door vrijwilligers, kon sinds juli de huur voor het oude pand niet meer opbrengen. Om te kunnen blijven bestaan moest de zaak dus verhuizen naar een andere plek. Met behulp van donateurs kocht de boekwinkel een maand later een voormalig bankgebouw, een paar honderd meter verder.

Voor de verhuizing deed October Books via sociale media een oproep aan iedereen om mee te helpen. En dat werkte: op zondag, de eerste dag van de verhuizing, gaven ongeveer 250 mensen boeken aan elkaar door van de oude naar de nieuwe locatie.

October Books zegt "overweldigd" te zijn door alle hulp en steun. "We zijn van en voor onze gemeenschap en het is echt hartverwarmend om dat te zien", zegt vrijwilligster Clare Diaper tegen dagblad The Guardian. De boekwinkel heeft nog 18.000 boeken die moeten worden verplaatst. Ook hierbij krijgt de winkel hulp van vrijwilligers. De verhuizing duurt nog de hele week. October Books hoopt de winkel zaterdag officieel in het nieuwe gebouw te kunnen openen.

STER Reclame