Geen Alejandro Valverde en dus ook geen regenboogtrui in de Tour van 2019 Getty

Wereldkampioen Valverde mijdt Tour en debuteert in Vlaanderen

time icon

De Tour de France moet het volgend jaar zonder regenboogtrui in het peloton doen. De drager van dat tricot, de Spanjaard Alejandro Valverde, heeft de Ronde van Italië (Giro) en Ronde van Spanje (Vuelta) op zijn programma gezet en mijdt de Franse etappekoers.

De 38-jarige wereldkampioen ziet zich niet verplicht om als wereldkampioen acte de présence te geven in Frankrijk. "De Tour is de grootste koers", zegt Valverde in de Spaanse krant El País. "Ze willen natuurlijk graag dat ik daar ben, maar ik moet kijken wat het beste voor mij is. In de Tour geniet ik niet."

Alleskunner

Valverde verscheen elfmaal aan de start in de Tour en reed hem acht keer uit. De derde plek in 2015, achter Chris Froome en zijn Colombiaanse teamgenoot Nairo Quintana, was zijn beste uitslag. Dit jaar eindigde de Movistar-coureur als veertiende.

Geen Tour dus voor Valverde, maar wel voor het eerst de Ronde van Vlaanderen. "Ik ben het aan de fans en aan mezelf wel een beetje verplicht om 'Vlaanderen' een keer te rijden", aldus de Spaanse alleskunner.

STER Reclame