In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Actievoerders blokkeren nog altijd NAM-locatie na lekkage

Het NAM Tankenpark in Farmsum bij Delfzijl is al sinds zondag geblokkeerd door actievoerders. Met een bestelbus en een caravan wordt de weg voor vrachtwagens en personeel geblokkeerd.

Aanleiding voor het protest is de lekkage van aardgascondensaat begin deze maand. Daarbij kwam 30.000 liter van de giftige stof in het riool terecht. Het was de derde keer dit jaar dat er iets mis ging op het NAM Tankenpark. Het Openbaar Ministerie verdenkt de NAM ervan in strijd met de milieuvoorschriften te hebben gehandeld.

Vrijdag maakte de NAM bekend extra veiligheidsmaatregelen te nemen op aandringen van het Staatstoezicht op de Mijnen. De demonstranten nemen hier geen genoegen mee. Actievoerder Albert Heidema zegt tegen RTV Noord de blokkade pas op te heffen als er duidelijkheid wordt gegeven over de lekkages. "Je merkt dat de NAM liegt. De inwoners van Farmsum hebben recht om te weten wat er gebeurt, want ze lopen gevaar."

Nog geen ingreep

De NAM heeft de politie nog niet gevraagd om de blokkade op te heffen. Wel is die inmiddels verplaatst van het hek van het tankenpark naar het begin van de toegangsweg. Daardoor kan het personeel de parkeerplaatsen niet meer bereiken. Voertuigen die te maken hebben met de schoonmaak van de lekkage worden wel doorgelaten.

Advertentie via Ster.nl