Verbouwd PSV blijft koploper in eredivisie voor vrouwen

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vrouwen PSV verrassen zichzelf: "Niet verwacht dat het meteen zo goed zou gaan"

Ook na de zesde speelronde gaat PSV aan de leiding in de eredivisie voor vrouwen. De ploeg uit Eindhoven won zondag met 2-1 van ADO Den Haag.

PSV ging met een 1-0 voorsprong de rust in door een doelpunt van Katja Snoeijs. Na een klein uur spelen maakte Chasity Grant de gelijkmaker, maar met haar negende treffer van het seizoen zorgde Snoeijs ervoor dat PSV opnieuw drie punten kon bijschrijven.

De Eindhovenaren hebben na zes wedstrijden vijftien punten, drie meer dan achtervolger Ajax. FC Twente staat, met een wedstrijd meer gespeeld, derde met elf punten.

Grondige verbouwing PSV werpt al snel vruchten af

PSV koploper van de eredivisie. Bij de mannen zijn we eraan gewend dat te lezen, maar bij de vrouwen maakten FC Twente en Ajax jarenlang de dienst uit. PSV werd nog nooit landskampioen bij de vrouwen.

Afgelopen zomer ging de selectie van PSV flink op de schop. De club nam afscheid van twaalf speelsters en verwelkomde tien verse krachten op trainingscomplex De Herdgang. Er kwam bovendien een nieuwe trainer: Sander Luiten.

Die grondige verbouwing door Sandra Doreleijers, de algemeen manager van de PSV-vrouwen, pakt voorlopig goed uit. "Ik wist dat we goed waren, maar ik had niet verwacht dat het meteen zo goed zou gaan", constateert ze tevreden. "Natuurlijk wel met de kanttekening dat we pas een paar wedstrijden onderweg zijn."

PSV viert de 2-1 van Snoeijs tegen ADO Den Haag Orange Pictures

Een van die nieuwe speelsters is Eli Sarasola, die na drie jaar Ajax koos voor het 'project' in Eindhoven. "Het doel is PSV op de kaart te zetten aan de top van het vrouwenvoetbal in Nederland. Tot nu toe gaat dat erg goed", aldus de Spaanse keepster.

"Sandra heeft goede mensen aangetrokken. Het ging daarbij niet alleen om speelsters, maar ook om de staf. Er is een goede groep samengesteld, met bij elkaar passende karakters. Het werd al gauw een groep met een sterke samenhang."

En dat maakte van PSV een serieuze titelkandidaat. "Ja, dat denk ik wel", bevestigt Snoeijs. "Dat hebben we de afgelopen wedstrijden laten zien, door veel doelpunten te maken en er weinig tegen te krijgen. Er zit veel potentie in de groep."

Stand eredivisie

1. PSV 6-15 20-2
2. Ajax 6-12 15-6
3. FC Twente 7-11 14-10
4. ADO Den Haag 6-10 19-9
5. sc Heerenveen 6-8 13-13
6. PEC Zwolle 6-7 10-13
7. VV Alkmaar 7-7 9-20
8. Excelsior Barendrecht 6-6 10-15
9. Achilles '29 6-3 8-30

STER Reclame