Justin Bijlow
NOS Voetbal

Feyenoord-keeper Bijlow schuldbewust: 'Die bal mag nooit door mijn benen gaan'

Dat Feyenoord een moeilijke middag tegemoet zou gaan in de Johan Cruijff Arena, werd alom verwacht. Maar na de vroege rode kaart voor Jerry St. Juste (zesde minuut) werden de kleine kansen op een stunt alleen maar kleiner.

Toen keeper Justin Bijlow na ruim twintig minuten in de fout ging en Ajax op voorsprong kwam, was alle hoop eigenlijk vervlogen. "Ik zie Frenkie (de Jong, red.) naar binnen gaan en hij schiet op goal. Die bal mag nooit door mijn benen gaan", zegt Bijlow schuldbewust.

"Daarna dacht ik dat ik het hersteld had, maar ik voelde iets waardoor de bal over de lijn ging." Het leek erop dat Kasper Dolberg een overtreding maakte op Bijlow, voordat de bal over de lijn ging. Maar daar wil de keeper niks van weten.

"Blijkbaar vond de VAR het geen overtreding, maar het mag sowieso niet gebeuren dat de bal door mijn benen gaat."

Bijlow na blunder in Klassieker: 'De bal mag nooit door mijn benen gaan'

Trainer Giovanni van Bronckhorst baalt van de nederlaag, maar ook van de rode kaart die St. Juste kreeg. De rechtsback maakte een forse overtreding op Nicolás Tagliafico en kon vertrekken.

"Onze plannen konden meteen de prullenbak in", zegt Van Bronkhorst. "Dat is jammer, want ik had er wel een goed gevoel bij. Maar dat heeft maar zes minuten kunnen duren."

Boos is Van Bronckhorst niet op St. Juste, hij houdt het bij "ik ben er niet blij mee. Ik denk dat hij op die plek (niet in de buurt van de goals) niet het risico moet nemen om een rode kaart te krijgen. Zijn eerste aanname was niet goed, waardoor hij moet repareren."

Van Bronckhorst: 'St. Juste had geen risico moeten nemen, niet blij mee'

"Passie in een wedstrijd is belangrijk, zeker in een wedstrijd als deze", zegt de trainer van de Rotterdammers, die tegenspreekt dat hij zijn speler te veel opgefokt heeft.

"Je moet met verstand spelen en met elf man blijven staan, zeker in de grote wedstrijden."

'We wilden met flair spelen'

Robin van Persie, die halverwege naar de kant werd gehaald, vond dat Feyenoord met een goed plan aan de wedstrijd begon. "Het geloof was er, dat lieten we zien. Ik weet dat het maar zeven minuten heeft geduurd, maar we wilden met flair spelen."

Van Persie baalt van rode kaart St. Juste: 'Het geloof was er'

Van Persie noemt de rode kaart voor St. Juste een 'leermoment'. "Dat is extra jammer voor ons, want we stonden goed. En ik begreep dat een aantal Ajax-spelers daardoor werd verrast. Het geeft aan dat wij ons huiswerk goed hebben gedaan, maar als je zo vroeg met tien man komt te staan, wordt het een moeilijke middag."

Tien punten achter de koploper

Feyenoord kijkt na tien wedstrijden tegen een achterstand van tien punten aan ten opzichte van PSV. Kan Feyenoord nog kampioen worden? Van Bronckhorst: "Dat wordt heel moeilijk. PSV heeft een geweldige start, als je zelf wat minder bent is het verschil snel heel groot."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl