Late treffer helpt Utrecht en Advocaat aan gedeelde vijfde plaats

Dick Advocaat juicht uitbundig bij de winnende goal van Utrecht
    Willem Janssen was vlak voor tijd de maker van het doelpunt
    Hij kopte met een snoekduik een corner binnen
    En dus verlaat FC Utrecht Tilburg met een goed gevoel

FC Utrecht heeft zich met zijn derde overwinning op rij op een gedeelde vijfde plaats genesteld in de eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat was op bezoek bij Willem II op het nippertje met 1-0 te sterk.

Drie minuten voor tijd kopte Willem Janssen met een fraaie duik een corner hard tegen de touwen, waardoor Willem II voor het zevende duel op rij niet tot winst kwam en Utrecht voor het eerst won op vreemde bodem.

Woede bij Utrecht om afgekeurde goal

Janssen was voor rust al dicht bij een doelpunt met een kopbal op de lat. Niet veel later kon Utrecht toch juichen toen Gyrano Kerk scoorde. Er werd echter gefloten voor buitenspel, dat het niet bleek te zijn. Dat gaf scheidsrechter Jochem Kamphuis in de rust ook toe.

Helaas, deze post is niet meer beschikbaar

In de aantrekkelijke eerste helft waren de eerste kansen voor Willem II geweest: Donis Avdijaj schoot net naast en ook de inzet van Pol Lonch hobbelde naast.

Utrecht was na rust veel beter en met name Lukas Görtler kreeg kansen. Zo schoot hij bij een counter op de paal om daarna in de rebound weer op de paal te schieten.

Janssen bezorgde Utrecht in de slotfase met een kopbal dus alsnog de verdiende zege.