De agenten trokken de kangoeroe bij de staart uit het water Reuters

Twee politiemannen hebben in Australië een kangoeroe van de verdrinkingsdood gered. Het dier was zelf de zee in gesprongen, maar werd tijdens het zwemmen gegrepen door een golf. De agenten haalden de kangoeroe uit het water en reanimeerden het dier.

De politiemannen gingen naar het strand ten zuiden van Melbourne na een waarschuwing van een omwonende. Zij had de kangoeroe zondagmiddag zien zwemmen en onder water zien verdwijnen. Samen met iemand anders had ze het dier uit het water gehaald, op het strand neergelegd en de politie gebeld.

Toen die ter plaatse kwamen, sprong de kangoeroe opnieuw het water in. Het dier was waarschijnlijk in paniek. De twee agenten renden de kangoeroe achterna. "Hij ging kopje onder en toen hij weer boven kwam zag je schuim uit zijn neus komen", vertelt een van de agenten aan de BBC. "Hij stond op het punt te verdrinken."

De politiemannen grepen het dier bij de staart en haalden het uit het water. Daar reanimeerden ze de kangoeroe door op zijn borst te drukken. "Na een tijdje ademde hij weer en voelde ik een hartslag", zegt de politieman. "We hebben gedaan wat we konden doen. Elk leven verdient het om gered te worden."

De kangoeroe namen ze mee naar het politiebureau, waar het is opgehaald door een natuurorganisatie. Het dier herstelt nu in een opvang. De kangoeroe staat daar op een omheind veld, met veel gras en water. Daar lijkt hij erg blij mee, zegt de directeur van de natuurorganisatie.

STER reclame