NOS Sport

Ook nominatie Nederlands zeilteam voor prestigieuze titel

In navolging van windsurfer Dorian van Rijsselberghe en zeezeilster Carolijn Brouwer heeft ook het Nederlandse team een nominatie op zak voor een prestigieuze zeiltitel van de internationale zeilfederatie World Sailing.

De Nederlandse ploeg maakt kans op de prijs voor Wereldzeilteam van het Jaar. "Tijdens de WK kwam Nederland met een diverse groep aan zeilers, uit verschillende zeildisciplines, naar Aarhus. De mix aan persoonlijkheden werkte in harmonie samen, wat leidde tot het winnen van de IOC President's Trophy, de landentrofee voor het beste team tijdens de wereldkampioenschappen", lichtte de zeilfederatie de nominatie toe.

Drie keer goud

Nederlandse zeilers behaalden op de WK in het Deense Aarhus drie keer goud in twaalf onderdelen. Van Rijsselberghe en Lilian de Geus wonnen in de RS:X-klasse en het duo Annemiek Bekkering/Annette Duetz won de titel in de 49erFX-klasse.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz veroveren WK-goud

Daarnaast wonnen windsurfer Kiran Badloe en zeilster Marit Bouwmeester het zilver in respectievelijk de RS:X-klasse en de Laser Radial. Pieter-Jan Postma veroverde brons in de Finn-klasse.

Van Rijsselberghe en Brouwer werden eerder deze maand genomineerd voor Wereldzeiler van het Jaar. Bij de vrouwen ging die titel vorig jaar naar Bouwmeester. Bij de mannen won nog nooit een Nederlander.

Brouwer is genomineerd in combinatie met Marie Riou. Samen met de Française werd ze dit jaar de eerste vrouw die de Volvo Ocean Race won. Brouwer en Riou deden dat met Team Dongfeng, dat ook is genomineerd in de categorie Zeilteam van het Jaar.

De winnaars worden komende dinsdag in het Amerikaanse Sarasota bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl