Max Verstappen AFP
NOS Sport Autosport Formule 1

Verstappen chagrijnig na missen pole: 'Hele kwalificatie was bagger'

Voor de vijfde keer in zijn Formule 1-carrière start Max Verstappen zondagavond vanaf de eerste startrij. Toch is hij niet gelukkig met P2 in Mexico.

"De hele kwalificatie was bagger", reageerde Verstappen afgemeten, vlak nadat hij uit zijn bolide was gestapt. "We probeerden er het beste van te maken en gelukkig sta ik nog tweede."

"De auto schakelde niet lekker terug, net als in de tweede training. We kregen de problemen niet opgelost en dat is niet lekker in kwalificatie."

'Het voelde niet goed'

Verstappen was ondanks de problemen bezig aan een uitstekend weekeinde in Mexico. In alle drie de vrije trainingen noteerde hij de snelste tijd, net als in de tweede van drie kwalificatiesessies.

In de beslissende sessie was Verstappen na de eerste omloop nog de snelste. "Maar zelfs toen ik nog de snelste tijd had, voelde het niet goed", constateerde een chagrijnige Verstappen.

In de laatste omloop dook Daniel Ricciardo 26 duizendste onder de tijd van de Limburger om de derde poleposition uit zijn carrière te pakken.

Ricciardo was door het dolle heen toen hij zijn auto parkeerde, maar probeerde op de persconferentie zijn hoofd koel te houden. "Ik wil energie sparen voor morgen, al ben ik natuurlijk superblij."

Daniel Ricciardo EPA

"Max was in alle vrije trainingen sneller", vervolgde Ricciardo, "maar ik wist steeds dat er iets meer in zat. Dat heb ik er vandaag uitgehaald."

"Het is een erg goed weekend tot nu toe en dit een-tweetje is geweldig voor het team. Morgen moeten we het afmaken."

Verstappen weer naast Ricciardo

De Red Bull-coureurs staan naast elkaar op de eerste startrij. In Azerbeidzjan raakten de teamgenoten elkaar waarna de race voor beiden voorbij was. "Ik denk niet meer aan Bakoe", zegt Verstappen over dat incident.

Ricciardo: "Als ik Christian Horner (teambaas, red) een hartaanval bezorg, is dat van plezier."

STER reclame