Abdenasser El Khayati (links) wordt bejubeld na zijn gelijkmaker

Goudhaantje El Khayati bezorgt ADO punt met achtste eredivisie-goal

Waar zou ADO Den Haag zijn zonder Abdenasser El Khayati? De creatieve middenvelder was direct betrokken bij de laatste tien goals van de Hagenaars, waaronder de gelijkmaker zaterdagavond tegen NAC Breda (1-1).

El Khayati haalde in de zeventiende minuut doeltreffend uit. De 29-jarige clubtopscorer kreeg de bal van Elson Hooi en liet NAC-doelman Benjamin van Leer kansloos met een geplaatst schot in de rechterhoek.

Acht en drie

Het was alweer de achtste goal van de Marokkaanse Nederlander in tien eredivisie-wedstrijden. Daarnaast was hij goed voor drie assists. Van ADO's laatste tien doelpunten maakte El Khayati er acht en gaf hij tweemaal de beslissende pass.

El Khayati's treffer tegen NAC bleek uiteindelijk een punt waard. Luka Ilic had de Bredase bezoekers in de twaalfde minuut op voorsprong geschoten, door de rebound van zijn eigen schot op de paal hard binnen te schieten (0-1).

Na de gelijkmaker van El Khayati zette ADO NAC goed onder druk en was de middenvelder nog dicht bij zijn tweede goal van de avond, met een vrije trap op de lat. Ook een kopbal van Lex Immers belandde op het houtwerk boven Van Leer.

Omdat ook daarna doelpunten uitbleven pakte NAC zijn eerste punt in een uitwedstrijd.