NOS Sport

Federer na zege op Medvedev dicht bij negende titel in Basel

Federer naar finale in Basel

Roger Federer is nog één overwinning verwijderd van titelprolongatie in Basel. De Zwitser liet in de halve finales van zijn thuistoernooi de Rus Daniil Medvedev met 6-1, 6-4 kansloos. In de eindstrijd treft hij de Roemeen Marius Copil, die Alexander Zverev verraste.

Federer, die in Basel al acht keer beslag legde op de hoofdprijs, nam tegen Medvedev in de tweede set een 4-0-voorsprong, maar hij werd wat gemakzuchtig. Hij liet zijn als zevende ingeschaalde opponent van 5-1 terugkomen tot 5-4, maar serveerde het toen wel resoluut uit.

Qualifier

Copil won verrassend van Alexander Zverev, achter Federer de nummer twee van de plaatsingslijst. De qualifier rekende met 6-3, 6-7 (6), 6-4 af met de Duitser.

Marius Copil

Voor de Roemeen was het al de tweede stunt van dit toernooi. In de achtste finales won de nummer 93 van de wereld in twee sets van de als derde geplaatste Marin Cilic.

Copil pakte tegen Zverev na een break in de zesde game de eerste set, maar moest ondanks een 4-2 voorsprong in de tiebreak de tweede set aan de Duitser laten. Met onder meer een fraaie backhandwinner en een prima volley brak Copil Zverev in de derde set op 5-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl