De zwaan Wijkagent Het Nieuwe Werk & Dijkzigt

Bijzondere passagier in trein: machinist redt gewonde zwaan van spoor

time icon

Een echte dierenvriend bestuurde vanochtend een trein van Breda naar Rotterdam. Toen de machinist een gewonde zwaan op het spoor zag, besloot hij de trein te stoppen en het dier te redden. Op station Rotterdam Centraal werd de zwaan overgedragen aan de Dierenambulance.

De machinist zag de zwaan rond 10.30 uur op de Moerdijkbrug. Hij stopte de trein, stapte uit en liet andere treinen stapvoets rijden, meldde ProRail op Twitter.

Treinverkeersleiding ProRail
@ProRail_VL
Rotterdam-Breda> Zwaan op het spoor van de Moerdijkbrug> Een dappere machinist probeert het dier op een veiliger plaats te krijgen> Treinen rijden stapvoets om een aanrijding te voorkomen.
7 maanden geleden

De zwaan werd vervolgens meegenomen in de cabine naar Rotterdam. Op het station werden de machinist en de zwaan opgewacht door de politie en Dierenambulance.

Wijkagent Het Nieuwe Werk & Dijkzigt
@wijkagentKars
Collega's op het #CS hebben een bijzondere passagier in de trein @politieRdam_C
7 maanden geleden

Met de zwaan gaat het goed. Het dier is overgebracht naar een veiligere locatie, meldt de politie op Twitter.

Wijkagent Het Nieuwe Werk & Dijkzigt
@wijkagentKars
Zwaan maakt het goed en wordt gebracht naar een veiligere locatie. @politieRdam_C @HansManse
7 maanden geleden

Met deze zwaan gaat het nu goed, alleen is het probleem nog niet opgelost. Een paar uur later zat de volgende gewonde zwaan alweer op het spoor bij de Moerdijkbrug. Hoe het met die zwaan is afgelopen, is nog onduidelijk.

Treinverkeersleiding ProRail
@ProRail_VL
Rotterdam-Breda> De broer van de zwaan die een uur geleden vanaf de Moerdijkbrug door de machinist werd meegenomen wil kennelijk ook naar Rotterdam> Weer een melding van een zwaan op de HSL bij de Moerdijkbrug> Treinen rijden stapvoets om een aanrijding te voorkomen.
7 maanden geleden

STER Reclame