Sloane Stephens juicht na een winnend punt in Singapore EPA

Stephens bekroont knappe comeback met finaleplaats in WTA Finals

time icon

Sloane Stephens heeft op knappe wijze de finale gehaald van de WTA Finals in Singapore, het eindejaarstoernooi voor de beste acht speelsters van de wereld. De verliezend Roland Garros-finaliste ging tegen Karolína Plísková langs de rand van de afgrond, maar hervond zich op tijd: 0-6, 6-4, 6-1.

Na nog geen drie kwartier leek de 25-jarige Stephens af te stevenen op een debacle: waar de Amerikaanse louter missers produceerde, liet Plísková winner na winner van haar racket vertrekken: 6-0, 2-0.

WTA
@WTA
Down 6-0, 2-0, @SloaneStephens battles back to defeat Pliskova, 0-6, 6-4, 6-1! Will face Svitolina in @WTAFinalsSG championship!
7 maanden geleden

Toen stond de vechter in Stephens op en na een break, een met een ace afgesloten opslaggame en een lovegame op de opslag van Plísková, stond ze met 3-2 voor. Er volgden acht spannende games, waarvan Stephens er vijf won.

Daarna denderde de ontketende Amerikaanse door naar 6-1. In de finale treft Stephens Jelina Svitolina, die in een spannend tennisgevecht won van Kiki Bertens.

De acht beste tennissters van het jaar spelen de WTA Finals, het officieuze WK. Er waren twee groepen van vier speelsters en de beste twee van iedere poule gingen naar de halve finales, die zaterdag worden gespeeld.

Zondag is de finale tussen Jelina Svitolina (die in drie sets won van Kiki Bertens) en Sloane Stephens.

STER Reclame