Sven-Goran Eriksson op de bank bij Shanghai SIPG in 2016
NOS Voetbal

Sven-Göran Eriksson heeft een nieuwe baan: bondscoach Filipijnen

Het nationale elftal van de Filipijnen heeft voor de Suzuki Cup van volgende maand en voor de Asian Cup van volgend jaar een nieuwe bondscoach. Niemand minder dan Sven-Göran Eriksson heeft de nationale ploeg van de eilandengroep, op dit moment 116de op de wereldranglijst van de FIFA, de komende tijd onder zijn hoede.

De Zweedse coach neemt de taken over van de Engelsman Terry Butcher, die twee maanden geleden opstapte zonder ook maar één training geleid te hebben.

De eerste wedstrijd voor Eriksson is op 13 november de openingswedstrijd van de Filipijnen op de Suzuki Cup tegen Singapore.

Lange carrière

Eriksson begon zijn trainerscarrière in 1977 bij IF Degerfors en daarna coachte hij onder meer AS Roma, Benfica, Lazio, Engeland, Manchester City, Mexico en Ivoorkust.

De 70-jarige Eriksson is ook bekend met het Aziatische voetbal, aangezien hij de afgelopen jaren als coach in China actief was. Eerst bij Guangzhou R&F FC, daarna bij Shanghai SIPG FC en later bij Shenzhen FC, waar hij de opvolger was van Clarence Seedorf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl