Max Muncy EPA

Los Angeles Dodgers heeft de derde wedstrijd in de World Series na een slijtageslag met 3-2 gewonnen. Boston Red Sox leidt na drie ontmoetingen nog wel met 2-1. Max Muncy besliste in de achttiende inning na 7 uur en 20 minuten de wedstrijd met een homerun.

De derde wedstrijd in de World Series was razend spannend. Los Angeles Dodgers kwam op een vroege 1-0 voorsprong, maar Kenley Jansen wist die voorsprong niet vast te houden.

Wissels

De Dodgers gooiden de opstelling aardig door elkaar. Zij speelden de eerste twee wedstrijden met exact dezelfde slagploeg, maar daarin kwam nu toch verandering. Dat was ook nodig: Los Angeles sloeg in de tweede wedstrijd slechts drie honkslagen. Cody Bellinger, Max Muncy en Joc Pederson sloegen samen 85 homeruns dit seizoen, maar waren in wedstrijd 2 wisselspeler. Nu mochten zij wel meedoen.

Bij Boston schoof Xander Bogaerts twee plekken op in de slagvolgorde. Dankzij mindere prestaties in het slagperk ging hij van de belangrijke vierde plaats op de slaglijst naar de tweede.

Sterke start LA

Joc Pederson liet snel van zich horen met een homerun in de derde inning. Daarna werd het heel lang stil op de thuisplaat. Dat was mede te danken aan het goede werpen van Walker Buehler van de Dodgers. Hij liet maar twee honkslagen toe en geen enkel punt in zeven innings.

Opmerkelijk: een jaar geleden zat de rookie nog als fan op de tribune bij de World Series in Dodger Stadium. In de achtste inning stond hij zijn plek op de werpersheuvel af aan Nederlands international Kenley Jansen.

Kenley Jansen

Jansen, de 31-jarige closer, de man voor de laatste innings, mocht voor het eerst in deze World Series aan het werk. De Dodgers stonden in de zevende inning nog steeds 1-0 voor en de Oranje-international kreeg twee innings de kans om die voorsprong vast te houden. Dat lukte niet. Jackie Bradley Jr. sloeg een homerun: 1-1. Wéér een belangrijke klap voor Boston met twee man uit, een soort specialiteit voor de bezoekers.

Het was de 14de keer dit seizoen dat Jansen een homerun toeliet. Veel meer dan in eerdere jaren. De homerun was het enige punt dat LA tegen kreeg, maar het was er één teveel. Net als vorig jaar in wedstrijd 7 van de World Series noteerde Jansen een blown save: een verpeste kans om de voorsprong tot het einde vast te houden. Na 1-1 in de negende inning volgde er verlenging. Die verlenging kan in het honkbal eeuwig duren.

13de inning

In de dertiende inning kwam pas het derde punt van de wedstrijd op het scorebord. Brock Holt kreeg vier wijd van werper Scott Alexander van LA. Holt stal het tweede honk. Eduardo Núñez sloeg de bal vrij zacht over de grond naar werper Alexander. Die gooide de bal naar de eerste honkman, voor wat normaal gesproken een makkelijke nul zou zijn. Maar Alexander miste. Brock kon onverwacht toch naar de thuisplaat rennen en scoren: 2-1 Boston.

Xander Bogaerts kwam in de 13 inning nog aan slag met de honken vol. Hij kon niks doen met die kans en sloeg de bal vlak voor de catcher op de grond en werd uitgemaakt. De Arubaan sloeg in acht slagbeurten geen enkele honkslag.

Núñez bleef belangrijk voor Boston: in de tweede helft van de dertiende inning maakte hij een spectaculaire vangbal en landde in de tribune achter het derde honk.

Comeback LA

LA kwam alsnog terug in de wedstrijd. Met twee man uit in de 13 inning was het bijna voorbij voor de thuisploeg, maar ook Boston blunderde: Cubaan Yasiel Puig sloeg richting tweede honkman Ian Kinsler. Die gooide richting het eerste honk, maar miste. Max Muncy scoorde: 2-2.

Het slotakkoord in de 18e inning was opnieuw voor Muncy: hij sloeg de bal over de omheining in het midveld. Los Angeles Dodgers won met 3-2. De vierde wedstrijd is zaterdagnacht in Los Angeles.

Lang

De langste wedstrijd in de World Series tot vandaag duurde 14 innings en dat gebeurde drie keer: in 2015 (New York Mets- Kansas City Royals), 2005 (Houston Astros - Chicago White Sox) en 1916 (Boston Red Sox - Brooklyn Robins, de latere Dodgers).

STER reclame