Maurice Steijn in Emmen

VVV houdt bij Emmen zeventig minuten stand met tien man

FC Emmen is er thuis niet in geslaagd om VVV-Venlo te verslaan, dat toch 70 minuten lang met tien man speelde. Hoewel Emmen voortdurend aanviel, hield de nummer vijf van de eredivisie stand: 1-1.

VVV kwam na een kwartier op voorsprong via Peniel Mlapa, die na goed doorzetten van Ralf Seuntjes en een doorkopbal van Patrick Joosten van dichtbij binnen kon knikken. De vreugde over de voorsprong was van korte duur, want een paar minuten na de 1-0 kreeg Roel Janssen rood vanwege onbesuisd
inkomen.

Emmen nam de regie over en mede door het getalsmatige overwicht speelde de rest van de eerste helft zich vooral op de Limburgse helft af. Toch leverde de Drentse dadendrang maar één echte kans op, voor Jafar Arias: hij kopte de bal op de lat en in de rebound schoot hij voorlangs.

Spelers van VVV vieren feest

Ook na rust drong Emmen aan, al lag het tempo in de aanval vaak te laag om de Limburgse defensie in verlegenheid te brengen. Halverwege de tweede helft kwam Emmen dan toch langszij en voor de 1-1 had het de mee opgerukte rechtsback Stef Gronsveld nodig, die na een lange pass de bal in de verre hoek schoot.

VVV kwam amper meer uit het eigen strafschopgebied en Emmen drong steeds meer aan. Luciano Slagveer was met een schot uit de draai al dicht bij de 2-1, Hilal Ben Moussa schoot over en Caner Cavlan via een Limburgs been naast.