Voorzitter van de FIFA, Gianni Infantino
NOS Voetbal

Speciale werkgroep gaat omstreden plannen Infantino bestuderen

Een speciale werkgroep gaat de even ambitieuze als bekritiseerde plannen van Infantino nader onderzoeken. Dat is vrijdag in Kigali besloten tijdens een vergadering van de FIFA Council, het hoogste bestuursorgaan binnen de mondiale voetbalbond.

Tot een stemming kwam het niet. Half maart zal de commissie verslag doen en mogelijk ook met concrete voorstellen komen.

Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, wil twee zeer lucratieve toernooien aan de toch al overvolle voetbalkalender toevoegen. Zijn plannen voor een mini-WK met acht toplanden en een uitgebreid WK voor clubteams (van 7 naar 24 ploegen).

Kritiek

De plannen werden eerder dit jaar vooral in Europa met veel scepsis ontvangen, zowel door clubs als door nationale bonden en spelersorganisaties.

Infantino beweert dat een groep van investeerders bereid is een bedrag van 25 miljard dollar voor de komende 12 jaar te betalen voor de nieuwe projecten. De werkgroep gaat nu meer informatie verzamelen en de betrokken partijen (clubs, bonden) om hun mening vragen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl