Sloane Stephens viert een punt tegen Angelique Kerber
NOS Sport

Stephens wint, Bertens tegen Svitolina

Kiki Bertens treft in de halve finales van de WTA Finals de Oekraïense Jelina Svitolina (6). De Nederlandse had zich eerder op de dag al geplaatst voor de halve eindstrijd nadat ze haar opponente Naomi Osaka op zag geven.

Bertens moest echter wachten op het resultaat van de partij Sloane Stephens-Angelique Kerber om te weten wie ze zou treffen in die halve finales.

Door de overwinning van Bertens was het scenario duidelijk voor de twee overgebleven speelsters in de rode groep, de winnaar van het duel bereikte de halve finales. Het werd uiteindelijk Stephens (6-3, 6-3).

Mooi gevecht

De speelsters maakten er een mooi gevecht van met boeiende rally's. Ondanks de duidelijke uitslag stond de partij bol van de spanning.

Kerber verspeelde in de eerste drie servicegames van Stephens liefst zeven breekkansen en keek al snel tegen een 5-2 achterstand aan. In de tweede set kwam ze nog knap terug van 1-3, maar uiteindelijk sleepte Stephens de partij binnen.

Doordat de Amerikaanse met de winst op Kerber haar derde zege van dit toernooi boekte, eindigde Bertens als tweede in de rode groep en neemt ze het nu op tegen de winnaar van de witte groep, Svitolina.

Kiki Bertens en Elina Svitolina voor aanvang van de WTA Finals

Balans in evenwicht

Bertens stond twee keer eerder tegenover Svitolina en de resultaten van de twee zijn in evenwicht. In 2016 ging de Nederlandse in de groepsfase van de WTA Elite Trophy in Zhuhai in drie sets (6-2, 4-6, 2-6) onderuit.

Dit jaar was Bertens de sterkste (6-4, 6-3) in de kwartfinales bij het masterstoernooi in Cincinnatti, dat ze later ook zou winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl