NOS Sport

Bertens is nog niet klaar in Singapore: 'Alles is nog mogelijk'

"Het is nog niet klaar, dus dat is mooi." Dat was de eerste reactie van Kiki Bertens, na haar laatste groepswedstrijd bij de WTA Finals. Doordat haar tegenstandster Naomi Osaka moest opgeven met een blessure, was Bertens, die een overwinning in twee sets kreeg bijgeschreven, zeker van een plek in de halve finales.

Later op de dag werd bekend dat ze het in die halve finales op moet nemen tegen de Oekraïense Jelina Svitolina.

Bertens: 'Ik droom nog niet van de finale'

"Natuurlijk is het jammer dat je tegenstander geblesseerd raakt", aldus Bertens na afloop. "Het is wel balen voor haar. Ik weet zelf hoe het is om een wedstrijd niet uit te spelen, maar ik sta nu in de halve finales en dat telt voor mij."

Na de eerste set, die Bertens won met 6-3, staakte Osaka de wedstrijd vanwege een beenblessure. "Ik wist niet meteen of ik was geplaatst", bekende Bertens.

Maar nu kan ze weer een stapje verder kijken. "Alles is nog mogelijk. Natuurlijk ga ik voor de winst. Lukt het niet, dan lukt het niet. Maar dan heb ik er wel alles aan gedaan."

Bertens had na haar partij tegen Osaka geen voorkeur voor een tegenstander in de halve finales. Op dat moment was het nog niet duidelijk of Svitolina of Karolína Plísková haar tegenstandster zou worden.

"Het wordt sowieso een mooie wedstrijd. Ik droom nog niet van de finale, maar ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd. Nu moet ik me gewoon zo goed mogelijk voorbereiden."

Ook haar coach Raemon Sluiter had geen voorkeur. "Kiki heeft tegen allebei meerdere keren gespeeld, dus ze hebben niet veel geheimen voor elkaar. Als ze net als vandaag vanaf het begin scherp is, gaat dat een mooie wedstrijd worden."

Sluiter: 'Kiki heeft bewezen dat ze hier thuishoort'

"Hopelijk is het nog niet klaar", aldus Bertens. "Dit jaar ben ik zo gegroeid. Ik ben meer in mezelf gaan geloven. Daardoor ga ik echt met vertrouwen de baan op."

Ook Sluiter is onder de indruk van zijn pupil. "Dit zegt gewoon dat ze hier thuishoort. Dat heeft Kiki echt bewezen. Ik ben alleen maar dankbaar dat ik erbij mag zijn en dit van dichtbij mag meemaken."

Met haar plaats bij de laatste vier verdiende Bertens ook nog 438.000 euro. "Eerlijk gezegd ben ik niet bezig met dat geld. Maar natuurlijk is het fijn. Hierna ga ik op vakantie en dan ga ik er lekker van genieten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl