Kiki Bertens in actie tijdens de WTA Finals
NOS Sport

Dit moet Bertens doen om zich te kwalificeren voor de halve finales

De rekenmachine moet er vrijdag misschien aan te pas komen om duidelijkheid te krijgen over de eindstand van de groep van Kiki Bertens bij de WTA Finals. Een zege kan zelfs alsnog uitschakeling betekenen. Een nederlaag kan misschien toch nog voldoende zijn. We zetten de verschillende scenario's op een rijtje.

Bertens speelt rond 10.00 uur (Nederlandse tijd) tegen Naomi Osaka. Om 13.30 uur volgt de laatste groepswedstrijd Angelique Kerber-Sloane Stephens.

Stand rode groep

# Naam Duels-punten (sets)
1. Sloane Stephens (VS) 2-4 (4-2)
2. Kiki Bertens 2-2 (3-3)
3. Angelique Kerber (Dui) 2-2 (3-3)
4. Naomi Osaka (Jap) 2-0 (2-4)

Een zege in twee sets is sowieso voldoende voor Bertens. Wint ze echter in drie sets van Osaka, dan moet Bertens het resultaat van Kerber-Stephens afwachten. Een zege van Stephens is in dat geval toereikend voor Bertens.

Mocht Kerber winnen, dan het liefst in twee sets, want ook dat is voor Bertens voldoende. Als Kerber echter in drie sets wint moet de rekenmachine op tafel komen. Dan geeft het percentage gewonnen games de doorslag.

Bertens is bij een nederlaag vrijwel kansloos voor kwalificatie, behalve als ze in drie sets verliest én Stephens in drie sets wint van Kerber. Ook dan wordt er gekeken naar het percentage gewonnen games.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl