Xander Bogaerts
NOS Sport

Red Sox winnen opnieuw, Bogaerts belangrijk

Boston Red Sox heeft ook de tweede wedstrijd in de World Series gewonnen. In een koud Boston werd Los Angeles Dodgers met 4-2 aan de kant gezet. Xander Bogaerts speelde offensief opnieuw een belangrijke rol voor de thuisploeg. Kenley Jansen bleef bij Los Angeles Dodgers op de reservebank.

Eerste klap Bogaerts

Los Angeles begon met dezelfde slaglijst als een dag eerder. Boston wisselde alleen de catcher: Christian Vázquez kwam in de plaats voor Sandy León. Startend werper Hyun-Jin Ryu van de Dodgers en David Price, topwerper van Boston, heersten in het begin van de wedstrijd.

Xander Bogaerts doorbrak het sterke begin van Ryu met een tweehonkslag in de tweede inning. Ian Kinsler bracht Bogaerts over de thuisplaat met een honkslag naar het linksveld.

In de vierde inning lieten de Dodgers offensief eindelijk van zich horen. Met de honken vol, niemand uit, sloeg Matt Kemp een lange bal naar het midveld. David Freese maakte de gelijkmaker: 1-1. Even later kwam de ploeg uit Californië voor het eerst deze World Series op voorsprong door een slag naar het midveld van Cubaan Yasiel Puig. Manny Machado scoorde: 2-1.

De drie honkslagen van de Dodgers in deze inning bleken de enige wapenfeiten van de avond.

Boston komt opnieuw voor

De wedstrijd was in de eerste vijf innings vooral een verdedigend steekspel door goed spel van beide werpers. Verdedigend hoogtepunt in die beginfase was een prachtige vangbal in de vijfde inning van linksvelder Andrew Benintendi op een klap van Brian Dozier.

World Series 2018: Boston Red Sox - Los Angeles Dodgers

Duel Datum Locatie
1 23 okt Boston 8-4
2 24 okt Boston 4-2
3 26 okt Los Angeles
4 27 okt Los Angeles
5* 28 okt Los Angeles
6* 30 okt Boston
7* 31 okt Boston

In de vijfde inning liep Boston definitief uit. De Red Sox begonnen slecht aan die slagbeurt. De eerste twee slagmannen gingen uit, maar juist in die doorgaans moeilijke uitgangspositie is Boston sterk. De honken stroomden alsnog vol door een wilde worp van Ryu.

Het was zijn laatste actie van de wedstrijd en de Zuid-Koreaan werd vervangen door Ryan Madson. Die stond voor een pittige taak: met name met honklopers in scoringspositie (een speler staat op het tweede of derde honk) is Boston heel efficiënt. Zo ook nu. Madson gooide vier wijd met de honken vol waardoor de gelijkmaker binnen kwam voor Boston. Vervolgens sloeg J.D. Martinez nog twee punten over de thuisplaat: 4-2 Boston.

Jansen op de bank

International Xander Bogaerts kon niets meer toevoegen aan zijn tweehonkslag in de tweede inning: hij eindigde met één honkslag in vier slagbeurten. Kenley Jansen bleef voor de tweede opeenvolgende avond op de bank. Hij komt doorgaans alleen in actie bij een voorsprong van zijn team. De derde wedstrijd is vrijdagnacht in Los Angeles.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl