ANP

Wekdienst 24/10: dag 2 van het staatsbezoek en stemming over wegwerpplastic

time icon

Goedemorgen! Vandaag is dag twee van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Groot-Brittannië. Verder stemt het Europees Parlement over het verbieden van plastic wegwerpartikelen en gaan duizenden kinderen cupcakes bakken voor leeftijdsgenootjes in Kenia.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van woensdag 24 oktober.

Het weer: vandaag wordt het bewolkt met een temperatuur van 14 tot 16 graden. Morgen verandert er weinig, al kan er dan soms wat regen vallen. Vrijdag meer buien en het wordt dan iets frisser.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Europees Parlement stemt over het voorstel om plastic wegwerpartikelen te verbieden. Het gaat om zaken als rietjes, flesjes en wattenstaafjes.
  • Bij 700 buitenschoolse opvanglocaties in heel Nederland worden door 14.000 kinderen cupcakes gebakken. De cupcakes worden verkocht om kinderen in Kenia te steunen.
  • Op het programma van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima staat onder meer een lunch met premier May.

Koning Willem-Alexander sprak de aanwezigen gisteravond toe voorafgaand aan het staatsbanket ANP

Wat heb je gemist?

Harvey Weinstein wil schikken met enkele vrouwen die hem beschuldigen van seksueel wangedrag. De filmproducent wil zo voorkomen dat ze hem voor de rechter slepen in een civiele rechtszaak. Dat meldt The Wall Street Journal.

Volgende maand zou over zeker 12 zaken onderhandeld worden - daar zouden vrouwen bijzitten die nog niet in de media zijn geweest. Het is nu de bedoeling dat er een fonds komt voor slachtoffers. De advocaten van de vrouwen willen dat daar meer dan honderd miljoen dollar inkomt. Een eventuele schikking verandert niets aan de strafzaak tegen Weinstein.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Brad Goldpaint is uitgeroepen tot beste astronomie-fotograaf van het jaar. Hij won de prijs met de onderstaande foto. Volgens de jury een uitzonderlijke beeld "dat een menselijk element toevoegt aan een buitenaards maanverlicht landschap".

De prijs, Insight Astronomy Photographer of the Year, wordt jaarlijks uitgereikt door het Koninklijk Observatorium van Greenwich.

De astronomische foto van het jaar Brad Goldpaint | National Maritime Museum

Fijne dag!

STER Reclame