NOS Voetbal

Mazraoui bezorgt Ajax zege in Champions League: 'Mama, I love you'

Ajax-matchwinner Mazraoui: 'Mama, I love you'

En wéér was Noussair Mazraoui van onschatbare waarde voor Ajax in de Champions League. Na zijn gelijkmaker in het duel met Bayern München bezorgde de rechtsback de Amsterdammers dinsdagavond drie punten tegen Benfica.

Na afloop stond de hoofdrolspeler te glunderen in de catacomben van de Johan Cruijff Arena. "Deze is mooier dan die tegen Bayern. Dat was de 1-1. Dit is de winnende in negentig plus", doelde Mazraoui op de treffer in blessuretijd: een van richting veranderd schot. "Maar een beetje geluk hoort erbij."

Toen de rechtsback direct na het laatste fluitsignaal werd opgezocht door een camera, greep hij dat moment aan om een speciaal persoon te eren.

"Ik zei: mama, I love you. Ze is voor de tweede keer in mijn leven naar mijn wedstrijd komen kijken. Normaal is het te spannend voor haar. Als ik op de grond lig wordt ze helemaal gek. Drie weken geleden moest ze huilen toen ik tegen Bayern scoorde", vertelt Mazraoui over zijn moeder. "Nu heeft ze het zeker ook niet droog gehouden."

De Marokkaans international noemde de 1-0 zege voor Ajax terecht. "Als je kijkt naar de kansen die we vooral in de tweede helft hebben gecreëerd, denk ik dat we onszelf met 0-0 tekort hadden gedaan."

Toch kreeg ook Benfica voldoende kansen in de Johan Cruijff Arena. Mazraoui moest bekennen dat hij de Portugezen beter vond dan verwacht. "Dat zei Hakim (Ziyech, red.) ook al tegen me. Ze waren echt goed. Ook hun positiespel. En ze jaagden goed."

Ajax is nog ongeslagen in de Champions League en staat er na drie duels en zeven punten riant voor. "We zijn op de helft en we staan er schitterend voor", aldus coach Erik ten Hag. "Of ik dit op voorhand verwacht had? Ik ben niet zo'n dromer, maar ik heb vertrouwen in deze spelers."

"We leren snel en dat is hoopvol. Als we deze ontwikkeling doorzetten maken we een goede kans om te overwinteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl