Memphis Depay tekent voor de 3-2 tegen Hoffenheim

Depay weer belangrijk voor Lyon, AS Roma en Real Madrid herstellen orde

Memphis Depay verkeert de laatste weken in bloedvorm. De Nederlandse international dacht dinsdagavond zijn club Olympique Lyonnais in groep F van de Champions League aan de winst te helpen bij Hoffenheim met zijn 3-2, maar de Duitsers maakten in blessuretijd nog gelijk. Manchester City passeerde Lyon aan kop van de groep door een overtuigende overwinning bij Sjachtar Donetsk (3-0).

Hoffenheim en Lyon, waar Kenny Tete en Depay in de basis stonden, maakten er in Duitsland een zeer aantrekkelijk duel van. Bertrand Traoré zette de Fransen na een blunder van Hoffenheim-aanvoerder Kevin Vogt in de eerste helft op 0-1, maar de Duitsers knokten terug.

Wederopstanding

Andrej Kramaric was verantwoordelijk voor de wederopstanding met de gelijkmaker voor de rust en de 2-1 (uit de draai) snel na de pauze. De Franse gelijkmaker van Tanguy N'Dombele viel na een uur uit het niets. Hij koos voor een harde knal in de korte hoek, waarbij Hoffenheim-doelman Oliver Baumann er niet goed uitzag.

Daarna meldde Depay zich. Hij vond met een uitgekiend schot de verre, lege hoek in het Hoffenheim-doel (2-3). Het was echter niet voldoende voor de zege. Joelinton vond toch nog het net in de 92ste minuut voor de thuisclub: 3-3.

City herstelt zich

Manchester City is in groep F inmiddels weer terug op de juiste koers. Na de thuisnederlaag in de eerste speelronde tegen Lyon herstelde de ploeg van Pep Guardiola zich daarna met een (benauwde) zege bij Hoffenheim en een duidelijke overwinning dinsdag bij Sjachtar Donetsk: 3-0.

David Silva, die eerder al de paal had getroffen, maakte na een half uur met een droge knal uit een moeilijke hoek de 1-0. Vijf minuten later kopte verdediger Aymeric Laporte tot zijn eigen verbazing de bal uit een hoekschop van de Belg Kevin De Bruyne in de kruising: 2-0.

Sjachtar, dat Manchester City vorig jaar thuis in de groepsfase nog versloeg, kwam die klap niet meer te boven. Bernardo Silva zorgde in de tweede helft nog voor de 3-0.

Stand groep F

1. Manchester City 3-6 6-3
2. Olympique Lyonnais 3-5 7-6
3. Sjachtar Donetsk 3-2 4-7
4. Hoffenheim 3-2 6-7
Karim Benzema zet Real Madrid tegen Viktoria Plzen op het juiste spoor met de 1-

Real Madrid en AS Roma hebben in groep G de orde weer hersteld. De Madrilenen versloegen, moeizaam, Viktoria Plzen met 2-1. AS Roma had onder aanvoering van Edin Dzeko geen enkele moeite met CSKA Moskou, dat in de derde speelronde de verrassende koppositie moest afstaan aan de grootmachten.

Benzema opent de score

Real Madrid heeft in de Spaanse competitie al een maand niet gewonnen en is door de beroerde periode afgezakt naar de zevende plaats op de ranglijst. De ploeg van Julen Lopetegui startte tegen Viktoria Plzen goed. Sergio Ramos kopte snel op de paal en na 11 minuten was de voorsprong een feit. Een afgemeten voorzet van Lucas Vásquez werd door Karim Benzema hard ingekopt: 1-0.

Ondanks veel kansen bleef de 2-0 in de eerste helft uit. De Tsjechische tegenstander van Madrid putte daar moed uit en kreeg zelf uit de counter ook kansen op de gelijkmaker. Doelman Keylor Navas behoedde de bekerhouder voor erger. Na de rust was het routinier Marcelo die Madrid met een mooie stift in veilige haven bracht (2-0).

Zo dachten ze althans in Madrid. Plzen kwam echter terug. Elf minuten voor het einde maakte Patrik Hrosovsky de 2-1. Toen daarna Marcelo geblesseerd uitviel en Real met tien man verder moest, kreeg Madrid het nog Spaans benauwd.

Dzeko neemt Roma aan de hand

AS Roma, met de lichtgeblesseerde Justin Kluivert buiten de selectie, besliste het duel met CSKA Moskou al in de eerste helft. Twee keer bewees Edin Dzeko een geweldig gevoel voor het doel te hebben. Bij de 1-0 stond hij bij een uitgespeelde kans op de juiste plek, bij de 2-0 aarzelde hij geen moment toen hij binnen het strafschopgebied een schotkans kreeg. Na de rust gaf Dzeko de assist op Cengiz Ünder die met een prachtig schot voor de 3-0 zorgde.