Paulo Dybala zorgt voor de 0-1 van Juventus

Juventus ontmantelt United, verbazing om wandeling Mourinho

José Mourinho krijgt Manchester United maar niet aan de praat. De ploeg staat tiende in Engeland en heeft nu weer een domper te verwerken gekregen, dit keer in de Champions League. Thuis werd er met 0-1 verloren van Juventus.

De Argentijn Paulo Dybala maakte na ruim een kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd na goed voorbereidend werk van Cristiano Ronaldo, tussen 2003 en 2009 speler van United die met luid gejuich werd ontvangen in het stadion Old Trafford.

Juventus ongenaakbaar, United nog tweede

Omdat Valencia CF eerder op de avond niet verder kwam dan 1-1 bij het Zwitserse BSC Young Boys (Michy Batshuayi zorgde voor 0-1, maar Guillaume Hoarau maakte na rust uit een penalty gelijk) handhaaft Manchester zich op de tweede plaats in groep H achter het ongenaakbare Juventus.

Stand Groep H

Juventus 3-9 (6-0)
Manchester United 3-4 (3-1)
Valencia CF 3-2 (1-3)
BSC Young Boys 3-1 (1-7)

De Italiaans kampioen was voor rust veel beter dan United, dat nogal besluiteloos oogde. Een kwartier voor tijd was er toch bijna de 1-1, maar oud-Juve-speler Paul Pogba schoot op de paal.

Opvallende reservespeler bij United was de 18-jarige Nederlander Tahith Chong. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord, die in 2016 naar Engeland verkaste, zat voor het eerst op de bank bij het eerste elftal.

Mourinho loopt van hotel naar stadion

Nog opvallender was de aankomst van Mourinho voor de wedstrijd. Hij was de 800 meter vanaf het hotel naar het stadion gaan lopen tussen de supporters. Onherkenbaar in een trui met capuchon.

"Ik deed er twee minuten over en de spelersbus (die ook door de supporters heen moest, red.) 45 minuten", aldus de Portugees, die daardoor dertig minuten op zijn spelers moest wachten.