Twitter / Vigili del Fuoco

Gewonden door op hol slaan van roltrap in metrostation Rome

time icon Aangepast

In een metrostation in Rome zijn 24 mensen gewond geraakt toen een roltrap op hol sloeg. De meeste gewonden zijn fans van de Russische voetbalclub CSKA Moskou, die in Rome zijn vanwege de Champions Leaguewedstrijd tegen AS Roma. Bij een van hen zou een deel van de voet zijn geamputeerd.

Springende fans

Tegen 19.00 uur nam het tempo van de roltrap in metrostation Repubblica plotseling extreem toe, is te zien op beelden op sociale media. Volgens getuigen klonk er een harde klap en was er voor mensen op de neergaande roltrap te weinig tijd om zich in veiligheid te brengen.

Artur Petrosyan
@arturpetrosyan
This has just happened with CSKA fans in Rome after an escalator broke down. Multiple fans have reportedly been injured.
7 maanden geleden

De krant Corriere della Sera meldt dat er te veel mensen op de roltrap stonden. Toen de supporters van CSKA Moskou begonnen te springen, zou de roltrap ontregeld zijn geraakt.

Kneuzingen en botbreuken

Na het incident werd het metrostation afgesloten. Brandweerlieden moesten mensen die vastzaten tussen de treden van de roltrap bevrijden.

Ook werden mensen met kneuzingen en botbreuken in het ziekenhuis opgenomen, veroorzaakt door de paniek die ontstond toen de roltrap op hol sloeg.

Vigili del Fuoco
@emergenzavvf
#Roma #23ott 19:45, cede scala mobile #metroA stazione #repubblica: intervento #vigilidelfuoco in corso per soccorso ai feriti
7 maanden geleden

STER Reclame