Spurs gaan met fitte Eriksen vol voor de winst tegen PSV

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Pochettino: 'Van Bommel doet het heel goed bij PSV'

Drie punten en niets minder. In Tottenham Hotspur treft PSV woensdagavond een tegenstander die praktisch voor zijn laatste kans strijdt in de Champions League. "Op die manier zullen we ook spelen. We moeten winnen als we nog willen blijven leven in deze competitie", is trainer Mauricio Pochettino helder.

Net als PSV verloren ook de Spurs hun eerste twee duels. Vooral de 2-1 nederlaag bij Internazionale (tot vijf minuten voor tijd stond het 0-1) was een dure. Thuis tegen FC Barcelona werd het 2-4.

Oud-Ajacied Christian Eriksen ontbrak de laatste weken met een blessure, maar is volgens Pochettino op tijd fit voor PSV. "We zullen morgen zien of hij aan de aftrap staat of op de bank begint."

Christian Eriksen is fit genoeg om te spelen tegen PSV ANP

Op de persconferentie wordt duidelijk dat de Engelse journalisten zich goed hebben ingelezen voor het duel. Vanuit de zaal wordt de coach er fijntjes op gewezen dat PSV alle negen eredivisieduels heeft gewonnen, met het indrukwekkende doelsaldo van 36 voor en slechts 3 tegen.

Pochettino is uiteraard ook op de hoogte. "Ze hebben veel kwaliteit en zijn een aanvallend team. PSV doet het fantastisch in de competitie, al hebben ze net als wij problemen in de Champions League."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Welke PSV-spelers kent Dier? 'De Jong en die goede buitenspeler'

Middenvelder Eric Dier zegt ook onder de indruk te zijn van de Nederlandse kampioen, al komt hij bij het opnoemen van namen niet verder dan Luuk de Jong. "En ze hebben nog een goede buitenspeler van wie ik de naam niet kan uitspreken."

Als speler van Espanyol had Pochettino "het geluk om één seizoen tegen Mark van Bommel te kunnen spelen". De Argentijn is bijzonder respectvol over de coach van PSV. "Zijn carrière was fantastisch. En nu als trainer doet hij het ook geweldig. Zijn handtekening? Aanvallend voetbal."

PSV-Tottenham Hotspur is woensdagavond te volgen via een liveblog in de NOS-app en op NOS.nl. Het duel (18.55 uur) is ook live te volgen via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Een samenvatting is te zien in het NOS Journaal rond middernacht op NPO 1.

STER Reclame