NOS Voetbal

Van Bommel: 'Al twee keer top gepresteerd, nog vier te gaan'

PSV maakt zich op voor Spurs: 'Het wordt niet makkelijk'

Het is inmiddels een bekend beeld. Doordacht en in alle kalmte staat PSV-trainer Mark van Bommel de pers te woord. Van enige spanning rond het belangrijke Champions League-duel met Tottenham Hotspur is niets te merken.

Toch is het echt een zogeheten do-or-die-wedstrijd. Na twee duels staan zowel de Eindhovenaren als de Engelsen op nul punten in de groep, terwijl FC Barcelona en Internazionale op zes punten staan.

Moeilijke situatie

Wil PSV enigszins aanhaken bij die twee, dan moet het thuis van Tottenham winnen. "We hebben onszelf in een moeilijke situatie gebracht, maar we proberen nog steeds te overwinteren in de Champions League", aldus Van Bommel.

"Daarvoor moeten we nu vier keer top presteren. Veel mensen in Nederland zullen zeggen dat het niet zo is, maar we hebben al twee keer top gepresteerd. Dus dat het niet makkelijk wordt, staat wel vast."

De trainer in Brabantse dienst doelt op de twee eerdere groepsduels. Bij Barcelona werd met 4-0 verloren, terwijl Internazionale met de volle buit (1-2) vertrok uit Eindhoven.

Zijn die nederlagen onderdeel geweest van een leerproces? Van Bommel: "Dat vind ik niet. Het zijn wel ervaringen die je meeneemt, je moet snel presteren. Dat hebben we eigenlijk wel gedaan, alleen het resultaat was niet goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl