Het VUmc in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

VU-ziekenhuis Amsterdam deels gesloten vanwege ict-storing

De spoedeisende hulp van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc is weer open. Het ziekenhuis heeft sinds vanochtend te kampen met een ict-storing.

Omdat patiëntendossiers daardoor niet toegankelijk zijn, zijn alle afspraken voor de poliklinieken vandaag afgezegd. Ook morgenochtend blijven de poliklinieken gesloten tot 10.00 uur.

Mensen die een afspraak hadden op een poli worden teruggebeld voor een nieuwe afspraak. Geplande opnames gaan wel gewoon door.

Patiëntendossiers

De storing doet zich voor in de software van het interne systeem van het ziekenhuis, dat view heet. Het is van buiten het ziekenhuis toegankelijk voor medewerkers, maar via de computers in het ziekenhuis zelf lukt dat niet.

"Dat betekent dat er geen toegang is tot de patiëntendossiers en alles wat eraan hangt, zoals behandeluitslagen en foto's", zegt een woordvoerder. "Daarom is besloten om de poli's en de spoedeisende hulp te sluiten."

"Dat is voor patiënten heel vervelend, want het betekent dat we honderden mensen vandaag niet goed kunnen verzorgen", aldus de woordvoerder. "Deze mensen weten vaak al maanden dat ze een afspraak hebben. Maar de veiligheid staat voorop."

Gevolgen

Omdat de oorzaak van de storing nog niet is achterhaald, is niet bekend wanneer de problemen zijn verholpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl