Mesut Özil en Pierre-Emerick Aubameyang stonden aan de basis van de Arsenal-zege

Arsenal met 'sexy voetbal' naar zevende zege op rij

Arsenal is bezig met een indrukwekkende inhaalrace. Tegen Leicester City werd de zevende achtereenvolgende zege behaald in de Premier League. Mede door enkele prachtige uitgespeelde goals werd het 3-1.

Arsenal begon het seizoen met twee nederlagen (tegen Manchester City en Chelsea), maar boekte daarna uitsluitend nog zeges. Tegen Leicester City liet de Londense ploeg bij vlagen sprankelend spel zien.

Arsenal moest wel in de achtervolging nadat Leicester in de 31ste minuut op voorsprong kwam door een eigen goal van Héctor Bellerin. Nog voor rust maakte uitblinker Mesut Özil de gelijkmaker namens Arsenal.

Invaller Aubameyang scoort twee keer

Na rust ontpopte Özil zich tot de aanjager bij Arsenal. Hij stond aan de basis van twee schitterende aanvallen die leidden tot evenzoveel goals van Pierre-Emerick Aubameyang in de 63ste en 66ste minuut. Aubameyang stond koud in het veld omdat hij pas in de 61ste minuut als invaller zijn opwachting maakte.

Özil liet na de wedstrijd weten een trotse aanvoerder te zijn. "Ik denk dat we sexy voetbal hebben gespeeld vanavond", schreef hij op Twitter.

In de stand staat Arsenal nu vierde met evenveel punten (21) als nummer drie Chelsea. Manchester City en Liverpool hebben twee punten meer. Leicester City, landskampioen van 2016, is elfde met twaalf punten.