Javier Espinosa scoorde twee keer voor FC Twente, Sylian Mokono kreeg rood

FC Twente met gemak langs Jong FC Utrecht: 1-6

FC Twente beleefde een uiterst gemakkelijke avond in de Galgenwaard tegen Jong FC Utrecht en won met 1-6. Daar hoefden de Enschedeërs zelf niet eens zo heel veel voor te doen. Jong FC Utrecht stapelde fout op fout.

Al na een kwartier zat FC Twente op rozen. In de elfde minuut werd Ricardinho licht aangetikt in het strafschopgebied van Jong FC Utrecht en Tom Boere benutte de toegekende penalty. Zijn zesde goal van dit seizoen en zijn vijfde uit een penalty.

Een paar minuten later rondde Javier Espinosa een fraaie aanval af en prijkte er 0-2 op het scorebord in het Galgenwaard-stadion waarbij alleen het uitvak goed gevuld was.

Rode kaart

Binnen het half uur was er ook nog eens een rode kaart voor Jong FC Utrecht-speler Sylian Mokono. Hij kreeg al de gele kaart bij de penalty van FC Twente terwijl het twijfelachtig was of hij de strafschop veroorzaakte en kon inrukken toen hij zijn tweede geel kreeg na weer een overtreding.

De thuisploeg deed er alles aan om FC Twente niets in de weg te leggen. Een paar minuten voor rust gleed Rick van der Meer in zijn eigen strafschopgebied onderuit en kon Rafik Zekhnini ongehinderd binnenschieten.

Grote score

Bij Jong FC Utrecht ging dus alles mis en ook de 0-4 was daar een voorbeeld van. Een schot van Espinosa dwarrelde binnen nadat het van richting was veranderd. Uit één van de zeer spaarzame Utrechtse aanvallen schoot Nick Venema uit de draai ineens raak. Invaller Jari Oosterwijk tilde de voorsprong van FC Twente met twee rake schoten naar 1-6.

Door de zege klimt FC Twente naar de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met drie punten minder dan koploper Go Ahead Eagles en een punt achterstand op nummer twee Sparta. Jong FC Utrecht vinden we onderin terug op de zeventiende plaats.