De demonstratie eerder deze maand
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Pegida mag niet demonstreren bij Ulu-moskee in Utrecht

Pegida mag woensdag niet demonstreren bij de Ulu-moskee in de Utrechtse wijk Lombok. De anti-islambeweging mag wel demonstreren op een plek vlak bij het politiebureau.

Eerder deze maand ging het mis toen Pegida-aanhangers bij de moskee demonstreerden. De politie greep in nadat tegendemonstranten met eieren, tomaten, flessen en blikken hadden gegooid.

Een nieuw protest bij de moskee ziet locoburgemeester Diepeveen niet zitten. Er is gezocht naar een plek die "beter beheersbaar, zichtbaar en controleerbaar is, zodat demonstranten bij ongeregeldheden beter kunnen worden afgeschermd", meldt Utrecht.

Bij de gemeente zijn voor woensdag nog geen tegendemonstraties aangemeld, meldt RTV Utrecht. Locoburgemeester Diepeveen benadrukt dat de politie ingrijpt als Pegida of eventuele tegendemonstranten zich woensdag niet aan de regels houden.

Aanhouding

Er loopt nog een strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen van begin deze maand. Vandaag hield de politie een 22-jarige man uit Utrecht aan in verband met de rellen. Hij wordt verdacht van het verstoren van een demonstratie en het plegen van vernielingen. De politie zegt dat er meer aanhoudingen van relschoppers kunnen volgen.

De demonstratie is, zoals het er nu naar uitziet, woensdag tussen 20.00 uur en 23.00 uur.

Advertentie via Ster.nl