Vechtpartij tijdens de NBA-wedstrijd tussen de Lakers en de Rockets Getty Images

In de NBA hebben Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers en Oklahoma City Thunder - de beste drie ploegen van de laatste jaren - vannacht allemaal een nederlaag geleden, toch ging de meeste aandacht nog steeds uit naar een vechtpartij van een dag eerder bij Los Angeles Lakers-Houston Rockets.

Brandon Ingram en Rajon Rondo van de Lakers en Chris Paul van de Rockets deelden rake klappen uit en zijn daar nu voor geschorst. Ingram kreeg een schorsing van vier duels, Rondo drie en Paul twee. De spelers ontvangen tijdens hun straf geen salaris.

Spugen en slaan

Met nog vier minuten te gaan, ontspoorde de wedstrijd toen Ingram een overtreding maakte op James Harden. In het tumult dat daarop volgde spuugde Rondo en deelde hij ook de eerste klap uit, Paul duwde zijn vinger in Rondo's gezicht en sloeg meerdere malen terug en Ingram sprong er wild slaand bovenop.

Paul heeft zijn eerste wedstrijd schorsing er al opzitten. Zonder hem verloren de Rockets met 115-112 bij Los Angeles Clippers.

Westbrook is terug

De andere opvallende uitslagen van vannacht zijn Cleveland-Atlanta Hawks (111-133), Denver Nuggets-Golden State (100-98) en Oklahoma-Sacramento Kings (120-131).

Bij Oklahoma maakte Russell Westbrook - vorig jaar gekozen tot beste speler van de NBA - zijn rentree na een knieblessure. In 35 minuten maakte hij 32 punten.

STER reclame