Sergio Padt ANP Pro Shots

Padt maakt excuses: 'Maar iedere keeper maakt fouten'

time icon

Het zijn niet de weken van Sergio Padt. De doelman van FC Groningen werd vorige maand nog opgepakt vanwege een incident in een trein, leverde zijn aanvoerdersband in en verloor zijn plek in de selectie van Oranje. Zondag was hij de schlemiel in Almelo.

Door fouten van Padt verspeelde FC Groningen een 1-0 voorsprong bij Heracles Almelo en de geplaagde hekkensluiter verloor uiteindelijk met 4-1. Vooral bij de tweede tegengoal ging hij gruwelijk in de fout. "Ik heb mijn excuses aangeboden", zegt Padt. "Je bent keeper geworden om punten te pakken. Dat dat de afgelopen vierenhalf jaar is gebeurd, heb ik nu niks aan."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Blunderende Padt: 'Ik heb mijn excuses aangeboden'

Padt werd op 23 september opgepakt na wangedrag in een trein. Op verdenking van mishandeling en belediging bracht hij de nacht in een cel door. De doelman denkt niet dat het incident invloed heeft op zijn prestaties.

"Het is alweer een maand geleden, anders had ik wel in een eerdere wedstrijd zo'n fout gemaakt", zegt Padt. "Als ik op het veld sta, ook op de training, vergeet ik alles om me heen. Ik heb zelfs privé ergere dingen meegemaakt, dan denk ik aan ziektes van familieleden. Dat vergeet ik op het veld, dan laat ik alles los."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Buijs: 'Sergio heeft ons ook vaak genoeg op de been gehouden'

FC Groningen-trainer Danny Buijs verweet zijn doelman niks. "Sergio zit een keer mis, dat kan gebeuren, hij heeft ons ook vaak genoeg op de been gehouden. Ik maak me meer zorgen om hoe we daarvoor vanaf de aftrap tot drie keer toe op het middenveld omgaan met een situatie."

STER Reclame