Bloemendaal wint hockeytopper van HGC

De hockeyers van Bloemendaal gaan de winterstop in als koploper in de hoofdklasse. De topper tegen HGC, dat vierde staat in de competitie, eindigde in een 2-1 overwinning voor de huidige koploper.

Florian Fuchs zette Bloemendaal na tien minuten hockeyen op het juiste spoor. In de tweede helft verdubbelde Floris Wortelboer, die volledig lijkt te zijn hersteld van zijn schouderblessure, de voorsprong uit een strafcorner.

Tien minuten voor tijd deed Floris van der Kroon nog iets terug voor HGC. Dit was de laatste speelronde voor de hockeyers voor de winterstop, vanwege het WK in december.

Pinoké Amsterdam 2-2

Oranje-Rood, dat vrijdag het inhaalduel met Amsterdam won met 4-3, speelde zondag gelijk tegen Den Bosch (2-2). Het puntenverlies zorgde ervoor dat de achterstand op koploper Bloemendaal opliep naar vijf punten.

Na een minuut spelen nam Den Bosch al de leiding via een strafcorner van Nicolas Della Torre. Thomas Briels zette Oranje-Rood met twee velddoelpunten vervolgens op een 2-1 voorsprong. Via een strafcorner zorgde Jelle Galema uiteindelijk voor de gelijkmaker.

Eerste zege voor SCHC

SCHC boekte de eerste overwinning van het seizoen. Dankzij een 2-0 overwinning (velddoelpunten van Thijs van Pelt en Bram Weers) op directe concurrent Almere staat de ploeg uit Bilthoven niet langer op de laatste plaats.