Marten de Roon (l) viert zijn goal met José Luis Palomino (m) en Gianluca Mancini (r)

De Roon en Atalanta verpesten debuut coach Ventura bij Chievo

Giampiero Ventura heeft een uiterst teleurstellend debuut als coach van Chievo beleefd. De oud-bondscoach van Italië, die Lorenzo D'Anna vorige week opvolgde, ging met Chievo in eigen huis met 5-1 onderuit tegen Atalanta.

Marten de Roon opende met een schot van buiten het strafschopgebied in de 25ste minuut de score voor Atalanta. De Nederlandse international maakte zijn eerste goal van het seizoen. Vorig seizoen was hij drie keer trefzeker.

Marten de Roon haalt uit voor de 0-1 bij Chievo

De Sloveense aanvaller Josip Ilicic maakte de volgende drie goals, ex-Heracles-speler Robin Gosens was goed voor het vijfde doelpunt van Atalanta en pas zes minuten voor tijd viel de eretreffer van Chievo van Valter Birsa vanaf de strafschopstip. Door een tweede gele kaart voor Federico Barba speelde de thuisploeg vanaf de 40ste minuut met tien man.

Voor Atalanta waren de punten meer dan welkom, De ploeg van De Roon en Hans Hateboer, die ook negentig minuten meedeed, boekte pas de tweede zege van het seizoen en staat nu vijftiende met negen punten uit negen wedstrijden. Chievo staat, mede door puntenaftrek vanwege fraude, laatste met -1.