Sergio Padt

Kuwas en Padt helpen Heracles Almelo aan zege op Groningen

Twee teruggedraaide penalty's, flaters van Sergio Padt en hoofdrollen voor Adrián Dalmau en Brandley Kuwas. Heracles Almelo tegen FC Groningen had veel om het lijf. De Almeloërs zegevierden, met 4-1.

De ploeg van de Duitse trainer Frank Wormuth won zo voor de vijfde keer op rij in eigen huis en staat steviger op de vierde plek in de eredivisie. FC Groningen blijft een zorgenkindje en staat nu op de laatste plek.

Heracles begon sterk, kreeg kansen via Dalmau en Bart van Hintum, maar de Groningers openden de score. Nadat Ritsu Doan de lat had getroffen, bekroonde Mimoun Mahi even later een fraaie actie met een doelpunt.

Mimoun Mahi viert zijn goal met de geplaagde trainer Danny Buijs

Zo'n tien minuten later maakte Heracles alweer gelijk. Padt kreeg een inzet van Alexander Merkel niet onder controle en Dalmau profiteerde: 1-1.

De Spanjaard ging tien minuten voor de pauze in de zestien naar de grond na een duel met ex-Heraclied Mike te Wierik. Arbiter Martin van den Kerkhof wees naar de stip, maar draaide zijn beslissing na inmenging van videoscheidsrechter Luca Cantineau terug.

Cantineau en zijn video-assistent grepen pal voor het rustsignaal weer in. Van den Kerkhof wees terecht naar de stip na een overtreding van Maximilian Rossmann op Ritsu Doan, maar Mimoun Mahi maakte hands in de aanval die daaraan voorafging.

Brandley Kuwas is sprakeloos na zijn eerste goal

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Padt vreselijk de mist inging. De doelman wilde een voorzet van Kuwas oprapen, liet de bal los en zag Dalmau andermaal profiteren.

FC Groningen kreeg een kwartier voor tijd nog een enorme mogelijkheid op de 2-2. Doan trof de paal en de rebound van Mateo Cassierra werd door verdediger Tim Breukers gekeerd.

Enkele minuten later besliste Heracles de ontmoeting. Kuwas scoorde op aangeven van Kristoffer Peterson na een snelle uitbraak. Diezelfde Kuwas maakte er in de blessuretijd ook nog 4-1 van uit een vrije trap.