Het aanzoek in Yosemite National Park Matthew Dippel

Huwelijksaanzoek in Yosemite toevallig vastgelegd, maar wie zijn het? 

time icon

Toen fotograaf Matthew Dippel begin deze maand Yosemite National Park in Californië bezocht, was hij van plan de natuur en zijn reisgenoot vast te leggen. Maar terwijl hij nietsvermoedend zijn camera tevoorschijn haalde, werd er op een rotspunt recht voor zijn lens een huwelijksaanzoek gedaan.

Dippel drukte af en wilde dat het aankomend bruidspaar laten weten, maar dat blijkt onvindbaar. Daarom is de fotograaf een zoekactie gestart naar het stel.

Dippel was aan het wachten om een foto te maken van een vriend, toen hij verderop een man op zijn knieën zag gaan. "Dit is een superpopulaire plek voor verlovingen, aanzoeken en huwelijken", zei Dippel tegen CNN. "Er waren ten minste drie of vier bruidsparen voor hun huwelijksfoto's, dus het is niet ongebruikelijk om het te zien hier."

Na het maken van de foto wilde Dippel naar het stel toe. Dat is een wandeling van maar twee minuten, maar toen hij aankwam, was het koppel al verdwenen. "Ik probeerde te ontdekken waar ze waren", vertelde hij. "Ik vroeg het aan zo'n 20 of 25 mensen, maar niemand wist het."

'Internet, help'

De fotograaf plaatste een oproep op Twitter en Facebook. "Internet, help. Ik weet niet wie deze twee mensen zijn maar ik hoop dat ik ze hiermee kan vinden. Ik nam deze foto vanaf Taft Point in het Yosemite National Park, op 6 oktober 2018." De zoekactie is al meer dan 125.000 keer gedeeld.

Toch is het koppel nog niet gevonden. Volgens Dippel zeggen veel mensen dat ze het stel kennen, maar dat blijkt steeds toch niet te kloppen. De fotograaf verzoekt iedereen om hem een bericht te sturen als ze écht denken te weten wie de twee zijn.

Dippel wil de foto afdrukken op een groot schilderij. "Ik wil de foto graag aan hen geven: het is een cool plaatje, en dit moment is speciaal voor hen."

Overigens lijkt het erop dat de vrouw 'ja' heeft gezegd. "Er werd geknuffeld en het stel leek blij", vertelt de fotograaf, "dus ik denk dat het aanzoek goed is gegaan."

Matthew Dippel
@TheCornChips
Twitter help, idk who these two are but I hope this finds them. I took this at Taft Point at Yosemite National Park, on October 6th, 2018.
7 maanden geleden

STER Reclame