NOS Voetbal

Heracles-spits Peterson is topscorer eredivisie dankzij zijn zoontje

Heracles-spits Peterson: 'Voetbal niet groter maken dan het is, gewoon genieten'

Acht doelpunten in acht wedstrijden. En dat bij een club als Heracles Almelo. De Zweed Kristoffer Peterson is na acht speelronden topscorer van de eredivisie. Nog voor grote namen als Hirving Lozano, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie.

"Ja, dat is bijzonder", beaamt hij. "Maar ik ben niet tevreden over mijn laatste twee duels. Als ik wil blijven scoren, moet ik nog harder werken en mijn teamgenoten helpen, want we doen het samen."

De ommekeer

Peterson verwijst naar zijn laatste twee duels. Hij verloor met Heracles met 4-0 van Vitesse en debuteerde bij Zweden met een 1-1 gelijkspel tegen Slowakije. De tegengoal viel na een fout van hem. Vandaag, thuis tegen FC Groningen, moet het dus beter.

"Ik heb goed naar mezelf gekeken en beelden van mezelf bestudeerd", verklaart de spits zijn goede seizoen. "Ik sta meer open voor verbeteringen. Ik ben nu net wat fitter om dat extra metertje af te leggen."

De echte ommekeer viel echter buiten het voetbal om. "Dat was in april, toen ik mijn zoon kreeg. Ik scoor voor hem."

De 23-jarige Peterson heeft al een heel voetballeven achter zich. Hij speelde in de jeugd van Liverpool en daarna voor Tranmere Rovers, FC Utrecht en Roda JC Kerkrade. Bij Heracles - dat knap vierde staat in de eredivisie - is alles anders.

"Ik heb altijd de kwaliteiten gehad, maar heb nu meer rust in mijn hoofd en vertrouwen in mezelf", legt hij uit. "En ik maak voetbal niet groter dan het is, ik probeer te genieten. Als het minder gaat, zit ik niet in zak en as."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl